Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си направим фарове тип ГТА 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги това тука не е арена на дебати и на спорове на кои колата е по добра,кой с какви гайки ще замеря другия а просто какви реформи и подобрения се правят не се правете на такива каквито не сте, все пак сме от един отбор,трябва ли като се срещнем някъде (защото света е много малък) да се гледаме на кръв,вместо да пием по бира или т.н.т.,Недейте така.

а за това че на някой не му харесват нашите проекти не е наложително да си дава мнението и да се прераства в спорове,че накрая ще заключат темата и .....?

Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
      Това не го разбрах с каква цел се прави.
      Идеята е гайките да ти подрънкват във вратата като караш през дупки. Когато прецениш, че дрънкането започва да те дразни, изхвърляш някоя през прозореца в движение, но най-добре при разминаване с някой "колега" с гордо вдигнати ксенони. Дано съм бил полезен.

Между другото аз в момента съм с чисто нови лупички и фарове в стил GTA благодарение на колегата mirchozo, за което съм му безкрайно благодарен. Сложих 55 ватови ксенони на късите светлини, Osram Night breaker на дългите и диоди с резистор на габаритите. Получи се страхотно. Автомобила вече има много по-добра визия от преди. Фаровете светят перфектно. Тази вечер ги пробвах и на мокър асфалт. Доволен съм като слон. Като кьорав слон, който е прогледнал. Да са ми честити!
      Last edited by paunofff; d.m.y г., 18:38.
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Естествено това с гайките е простотия която е крайна мярка и 99.9% съм сигурен че няма да стигна до там да хвърля нещо което може да застраши живота на въпросния и най-вече на другите участници в движението върху които може да налети. Навъдиха се "некви повърляци" които са навирили едни ксенони и като им мигнеш за да подскажеш че нещо не е наред и пускат (не само мигват) нарочно дългите естествено пак ксенони, за да ти докажат че наистина са карали на къси преди това. Ето в такива ситуации ти идва да метнеш нещо през джама, след което да слезеш и да му вкараш един здрав пердах. Тук идва въпроса за културата, която идва след законите и глобите, но това е друга тема, толкова обширна че по-добре да не я захващам....
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
          ...Навъдиха се "некви повърляци" които са навирили едни ксенони и като им мигнеш за да подскажеш че нещо не е наред и пускат (не само мигват) нарочно дългите естествено пак ксенони, за да ти докажат че наистина са карали на къси преди това....
          Най-много да ги отнесе някой дядка на 2 ракии.
          Аз не се бях заглеждал във фаровете на 156 специално, или по-скоро колегите по сбирките на алфа май са с подобрената "конструкция", та май по-скоро не съм забелязал как са оригинално
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение

а за това че на някой не му харесват нашите проекти не е наложително да си дава мнението и да се прераства в спорове,че накрая ще заключат темата и .....?

От "вашите проекти" колега всички ние на пътя страдаме. Всеки от вас е имал най-малко поне 10 разминавания с автомобили, от чиито фарове продължавате да виждате кръгове поне 10 минути след разминаването си, обаче никой не си задава въпроса: как ли аджеба свети неговата кола на пътя, защото всеки има пари за китайско карбоново фолио, обаче никой няма. 12лв за стенд на фарове.

Обясни ми колега как искаш да съм в един отборр, ако трябва да използвам твоите термини, с хора на които и грам не им пука за мен и останалите участници от движението. Истината е че по големи тъпанари от нас Българите няма. Значи аз мога да дам 200лв за лупи, обаче "Жоро-тунинго" с "бързата Алфа" изобщо не се поколебава да си слага ксенона произведен някъде по долното течение на река Хуанхъ на рефлекторен фар , само и само да е няколко коня пред останалите Перничани, ако ми следиш мисълта.

Съжалявам ако съм обидил някой, обаче това ми е много болна тема, тъй като и по професия съм шофер, и всеки ден се сблъсквам с десетки такива случаи.
            А върха на идиотщината вече е да си "туриш" ксенон и на халогените щотооо иначе алфата нема да бега достатъчно. В този ред на мисли и аз подлрепям идеята за гайките.
            Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
            sigpic

Comment

съгласен съм с това че не трябва да си пречим на пътя със фаровете вечер макар че нямам лупи и съм със ксенон така съм си настроил фаровете че втора седмица карам всяка вечер и до момента никой не ми е пресветил че му преча със късите си светлини затова не мисля че е нещо лошо ксенон без лупи както го изкарахте и ме накарахте да съжалявам че качих снимки и се заформи този глупав спор.

пп. не е важно със какво си във фаровете важно е да имаш съвест да ги настоиш разумно.
              Last edited by angel_1987; d.m.y г., 23:39.
              1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Първоначално публикувано от angel_1987 Покажи съобщение
                съгласен съм с това че не трябва да си пречим на пътя със фаровете вечер макар че нямам лупи и съм със ксенон така съм си настроил фаровете че втора седмица карам всяка вечер и до момента никой не ми е пресветил че му преча със късите си светлини затова не мисля че е нещо лошо ксенон без лупи както го изкарахте и ме накарахте да съжалявам че качих снимки и се заформи този глупав спор.

пп. не е важно със какво си във фаровете важно е да имаш съвест да ги настоиш разумно.
                В спора се ражда истината.Ето малко инфо от форума на Опел, може пък да е полезен някому.http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=99922
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Колеги, кажете къде си е полирал и лакирал фаровете някои от вас и е доволен. В софия. Мерси

Comment

Първоначално публикувано от grafiagod Покажи съобщение
                    Колеги, кажете къде си е полирал и лакирал фаровете някои от вас и е доволен. В софия. Мерси
                    Колега,вземаш мокра шкурка 400,1000,2000,и почваш наред с първата да падне старият лак и после с другите да загладиш.Когато си готов полираш с паста избръсваш хубаво и най-накрая се пръска с лак.Отначало лакът стои леко на мехурчета но после се оправя.2-3 часа за двата фара.Аз ги направих така следвайки препоръките на колегите от форума.
                    Успех!
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

• Не използвай високооборотна машина с кече че ще повредиш пластмасата, най добре е на ръка.

Comment

• Kолеги и аз мисля да си направя фаровете тип GTA, ама ме интересува има ли някоя по специална процедура за смъкването на бронята, че до сега не съм смъквал (освен на старият ми форд)! И след смъкването на бронята, няма какво друго да се пипа, освен фаровете предполагам? Като цяло тази цялата интервенция не ми изглежда много трудна, но като не съм се захващал с такава работа и викам да попитам първо. А вътре във самите фарове се чудя, да залепя диодни ленти и да ги ползвам като дневни светлини, както при ауди (нещо подобно). Ако не-успея да се справя с тази операция на фаровете, направо ги лепвам на външното стъкло и това е ...

Comment

• Виж от 6 страница пост 77 с брат ми сме снимали всичко,успех
                          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• колеги да попитам аз нямам ксенон и как смятате дали ще падне боята

Comment

• колеги и аз го направих изглежда страхотно а и като си излъскаш рефлекторите да блестят аз го направих с кърпа за очила свети по ярко от преди с замаглените рефлектори абе с една дума якоооо

Comment

• Първоначално публикувано от Svetli0 Покажи съобщение
                                колеги да попитам аз нямам ксенон и как смятате дали ще падне боята
                                От три години ги карам нон стоп включени, боядисах ги с черен мат на Космос и не е паднал.

Comment

Working...
                                X